Academia Locala CISCO – Liceul Tehnologic Dacia Pitesti constituie centrul de organizare şi desfăşurare a activitătii extrascolare de dezvoltare a competentele IT în lucrul cu produsele Cisco Systems, lider mondial in retele de telecomunicatii si ofera posibilitatea detinerii unei certificari  in domeniul networking pentru elevii care studiază în cadrul Liceului Tehnologic “DACIA” Pitesti.

In cadrul  programului NetAcad (Networking Academy Program) se  organizeaza cursul HP IT Essentials I – PC Hardware and Software. Elevii participanti folosesc platforma  http://cisco.netacad.net si sunt consiliati on-line si face to face de catre  profesori coordonatori, instructori certificaţi CISCO, IT Essentials I. Cursantii au posibilitatea de a face laboratoarele pe simulatoare si/sau prin tehnici de acces de la distanta (NetworkLab).

La terminarea modului de IT ESSENTIALIS 0.5 se elibereaza un certificat CISCO-SUN care atesta promovarea cursului si specifica cunostintele acumunlate.

Programa cursului IT ESSENTIALIS 0.5 permite obtinerea mai multor certificari internationale cu statut de Certificari de Firma.