Proiect Erasmus+
„Strategii de interventie asupra deficitului de atentie la elevi” – DAsiA
No. Project 2023-1-RO01-KA122-SCH000127978
KA122-SCH – Short-term projects for the mobility of learners
and staff in school education
Intervention strategies on students’ attention deficit – DAsiA
„Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea”.
Site-ul proiectului
https://sites.google.com/liceuldaciapitesti.ro/dasiaerasmusplus/pagina-de-pornire
Pagina de facebook a proiectului:
https://www.facebook.com/groups/348789540939265
Prin acest proiect dorim sa asiguram o formare la nivel european a corpului profesoral in concordanta cu nevoile identificate la nivelul organizatiei. Astfel, 9 profesori, repezentand 15% din colectiv, vor participa la 3 cursuri de formare, devenind ulterior formatori pentru 30 de profesori din liceu.
In urma insusirii unor strategii inovatoare, dorim sa actionam asupra deficitului de atentie la 70 de elevi identificati prin aplicarea unor teste psihologice, utilizand la clasa metode moderne dobandite la cursurile de formare, demers ce va conduce la cresterea atractivitatii orelor de curs.
Progresul scolar al elevilor din grupul tinta se va realiza prin creșterea mediei generale a fiecaruia cu 10%. Pentru a impartasi experienta la nivel european, vom crea un ghid cu metodele inovatoare insusite la cursuri si exemple de bune practici in utilizarea lor, care va fi un instrument util pentru profesorii interesati de perfectionare, dornici sa isi eficientizeze procesul de predare.
Obiective:
Crearea unui ghid de bune practici cu minim 9 metode inovative de predare activ participative ce au ca scop imbunatatirea atentiei concentrate si distributive a 70 de elevi pana la data de 30.10.2024.
Formarea a 9 profesori in utilizarea metodelor inovative de predare si a strategiilor de managementul clasei pentru obtinerea unui nivel mediu al deficitului de atentie a 70 elevi, pana la 30.10.2024.
Minim 70 de elevi identificati cu deficit de atentie isi vor imbunatati rezultatele la invatatura prin cresterea mediei generale cu 10% in anul scolar 2023 – 2024.
Link anunț selectie:
https://liceuldaciapitesti.ro/proiecte-europene/
Echipa de proiect:
Coordonator proiect: prof. Ioniță Iuliana Daniela
Membri:
- prof. Tănase Daniela, director
- prof. Mihai Cristina Elena, director adjunct
- prof. Soare Angelica Larisa, Șef de arie curriculară limba și literatura română
- psiholog școlar Măcăneață Anca Cristina
- ec. Șerban Liliana, contabil șef
Echipa de implementare:
- prof. Bragă Roxana, Coordonator CEAC
- prof. Georgescu Cosmina Mihaela, Coordonator SCIM
- prof. Răducanu Daniela, șef de arie curriculară
- prof. Oprea Camelia Nicoleta, consilier educativ
- prof. Moisescu Cristina Maria
- prof. Ion Alina Ionela
- prof. Marinescu Manea Nicoleta, membru CEAC
- prof. Badea Ileana, responsabil domeniul Electric/Electromecanica
- ec. Ionescu Mădălina, secretar șef.
Cursuri de formare
Cursul Successful Strategies for Teaching Students with Special Needs in Every Classroom (SST), in perioada 30.10-4.11.2023, Barcelona, Spania, prezintă metode, strategii si instrumente de predare si evaluare pentru abordarea caracteristicilor distinctive nevoilor de invatare ale elevilor cu deficit de atentie si integrarea instrumentelor TIC.Temele vor fi: predarea elevilor cu dificultati specifice de invatare; introducere in trasaturile si stilurile de invatare ale elevilor cu sindrom de deficit de atentie; recunoasterea elevilor cu tulburare de deficit de atentie/hiperactivitate; prezentarea si exemplificarea metodelor de lucru pentru imbunatatirea comportamentului elevilor cu tulburari emotionale si de comportament; exemple de bune practici pentru elevii cu deficiente fizice; activitati de colaborare cu parintii in vederea dezvoltarii unei scoli incluzive.
Cursul Designing Inclusive Learning Environments (ILE) to Support all Students (DILEs),la 30.10- 4.11.2023, Florenta, Italia va cuprinde temele: Elaborarea prioritatilor de dezvoltare si planificare a interventiilor pentru a sprijini diversitatea (adapatari de curriculum, proiectarea unor lectii diferentiate),Utilizarea unor practici alternative,tehnici si instrumente de evaluare asociate,care vizeaza imbunatatirea invatarii si realizarea unei educatii incluzive pentru toti elevii, în special pentru cei defavorizati, inclusiv cei cu cerinte educationale speciale; Utilizarea TIC pentru a sprijini elevii in medii inclusive.
Cursul Soft skills and emotional intelligence for teachers and education staff (SEI) in perioada 29.01 – 04.02.2024 Palermo, Italia are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor soft si a inteligentei emotionale in randul profesorilor pentru un management eficient al clasei, Programul va aborda teme ca: Abilitati soft si inteligenta emotionala, Concepte de baza de programare neuro-lingvistica, jocuri de rol, Valoarea cheie a empatiei și a apartenenței la educație, Asertivitatea pentru o comunicare eficienta, Invatarea limbajului corpului si stapanirea comunicarii non-verbale, Strategii de succes in abordarea provocarilor comportamentale din mediul educational.
Cursul New Strategies for Students with Special Needs, Istanbul, Turcia. (EMA) in perioada in perioada 15-19 aprilie 2024 Istanbul, Turcia are ca obiectiv dezvoltare competentelor de planificare a interventiilor pentru a sprijini diversitatea , in utilizarea unor practici alternative, a tehnicilor si instrumentelor de evaluare asociate, care vizeaza imbunatatirea invatarii si realizarea unei educatii incluzive pentru toti elevii, în special pentru cei defavorizati, inclusiv cei cu cerinte educationale speciale; Utilizarea TIC pentru a sprijini elevii in medii inclusive.
Anunț – În data de 25 octombrie 2023 va avea loc lansarea proiectului, în Sala ROSE, etaj 2, orele 11:45. Vă așteptăm!
25.10.2023 -Prezentare proiect DAsiA
Prezentare DAsiA_proiect lansare
Barcelona, Spania 30 octombrie – 4 noiembrie 2023
https://view.genial.ly/65409a6cea04990010ed4cf1/video-presentation-dasia-erasmus-plus-project
Florenta, Italia 30 octombrie – 4 noiembrie 2023
Ghid de bune practici. Metode de predare activ -participative pentru îmbunătățirea nivelului atenției concentrate la elevi.
https://heyzine.com/flip-book/41c0502d10.html